Waar wilt u naar toe?

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de ROADVIP-nieuwsbrief


Pinterest
LinkedIn
Donderdag 20 december 2018 door Siebren | Categorie: Kooktips
 

Thai­se wok­scho­tel met pak­soi en zalm

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 400 g diepvries wilde zalm
  • 300 g pandanrijst
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • 400 g tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 100 ml woksaus oester-knoflook
  • 2 tl knoflook

Bereidingstijd circa 20 minuten

Bereidingswijze:Laat de zalmfilet ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in partjes. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in stukjes en houd apart. Snijd de zalmfilet in stukjes en de tomaat in vieren.

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Voeg de paksoistelen toe en roerbak 3 min. Voeg de tomaten en bijna al het paksoiblad toe en roerbak tot de tomaten warm zijn. Voeg de woksaus, knoflook en zalmfilet toe en warm het al omscheppend door, tot de zalmstukjes gaar zijn. Schep op het laatst de rest van het paksoiblad erbij. Serveer met de pandanrijst.


Over de auteur

Siebren houdt van lekker en lekker gemakkelijk!


Meer blogs