Waar wilt u naar toe?
Pinterest
LinkedIn
Donderdag 6 april 2017 door H&R | Categorie: Reviews & Ervaringen
 

Onze bus is boos

Na jarenlange omzwervingen door Europa met onze geweldige VW T4 pop top camper wilden we toch graag een volgende stap maken in camperland….we waren toe aan een buscamper. Net iets meer ruimte en vooral meer kastjes. Van luxe kamperen naar superdeluxe kamperen. Nadat het besluit gevallen was ging de dynamo van onze Volkswagen kapot. “De bus is boos” zei mijn man gekscherend. De reparatie kostte ons 250 euro, maar moest natuurlijk wel gebeuren!

Niet naast de deur maar….

Na wekenlang speuren op het internet zagen we de bus van onze dromen staan bij ROADVIP in Sleen. Niet bepaald naast de deur, maar je moet er wat voor over hebben. Wij naar Sleen. Daar aangekomen stapten we uit en zagen tot onze grote schrik dat de achterkant van de bus vol met oliespetters zat. Wat nu dan weer……Eerst maar naar binnen om naar de veelbelovende nieuwe buscamper te gaan kijken. We werden hartelijk ontvangen door één van de eigenaren, Wim Brandsema. Hij verwelkomde ons in de prachtige showroom met een kop koffie. In mijn ooghoek zag ik onze eventuele nieuwe bus al staan en we dronken snel onze koffie op om hem van dichtbij te bekijken. Hij was precies wat we in onze gedachten hadden! Hij voelde gelijk als onze nieuwe camper. Nadat we alles goed bekeken hadden kwam het zakelijke gedeelte. Natuurlijk wilden we graag onze pop top camper inruilen, maar wat was nou die olie op de achterkant.

Onverwachte overnachting

Wim liep voor ons uit naar zijn compagnon Siebren van der Weide die om de hoek zijn garagebedrijf heeft. Eerst de wagen maar eens op de brug. Dat zag er niet goed uit. De wagen had olie gelekt en de motor was misschien droog komen te staan. “Geen meter meer mee rijden “ adviseerde Siebren. Nou, daar stonden we dan aan het einde van de dag in Sleen met een kapotte auto op de brug. Gelukkig dachten Wim en Siebren met ons mee en de bus kreeg wat extra olie en werd op de parkeerplaats van de garage gezet. Een prima overnachtingsplek voor ons. Wij waren wel wat gewend. We kregen er zelfs een leenfiets bij van Siebren. Heerlijk een pizza gegeten in het dorp en goed geslapen. “Misschien wel de laatste nacht in onze oude trouwe Volkswagen” zeiden we tegen elkaar. Na een heerlijk ontbijt ging de bus weer op de brug voor de reparatie. Gelukkig bleek de schade mee te vallen en kon hij weer gemaakt worden. Wij terug naar de showroom. Onder het genot van een goed kop koffie werden we het eens over de koop en inruil van de bussen. Niet veel later stonden we de inhoud van de Volkswagen over te laden in onze nieuwe bus. We komen nog een keer terug voor een aantal zaken die nog geregeld moeten worden.

We komen zeker terug

Siebren vertelde ons dat we de eerste klanten waren van hun gloednieuwe bedrijf dat zelfs nog officieel geopend moest worden.

We hopen jarenlang plezier van onze nieuwe camper te hebben, maar als we er ooit nog een andere gaan kopen komen we zeker terug bij ROADVIP in Sleen. Wat een geweldige service en gastvrij onthaal hebben we daar gehad!

We wensen Wim en Siebren veel geluk met hun prachtige bedrijf. Aan jullie zal het zeker niet liggen!

 

Over de auteur


Over de auteur


Meer blogs