Waar wilt u naar toe?
Pinterest
LinkedIn
Zaterdag 16 december 2017 door Wim | Categorie: Reizen
 

Gratis overnachten in Frankrijk? France Passion

Wil je gratis overnachten bij meer dan 1700 fruit- en wijnboeren verspreid over heel Frankrijk? France passion maakt het mogelijk!

Geschiedenis

Het France Passion-concept werd uitgevonden toen de redacteur van een wijnmagazine merkte dat steeds meer camperaars de wijnregio’s van Frankrijk aan het verkennen waren. Hij besefte dat het niet gemakkelijk voor hen was om in deze landelijke gebieden een ​​veilige plek te vinden om ’s nachts te parkeren. Hij kwam met het idee wijnbrouwers bij elkaar te zoeken die bereid waren om gratis privé parkeerplaatsen op hun land aan te bieden om het hele jaar door campers te kunnen verwelkomen voor een overnachting of dagbezoek.

In 1993 besloten enkele tientallen wijngaardbezitters mee te doen. Zij waren ervan overtuigd dat het concept ervoor zou zorgen dat het voor camperaars toegankelijker zou worden om bepaalde gebieden te bezoeken. Sindsdien groeit het aantal deelnemende boeren nog steeds en doen er nu meer dan 1700 fruit- en wijnboeren mee aan France Passion.

Hoe werkt het?

Voor slechts € 29,- ben je een jaar lang lid van de organisatie France Passion. Bij dit lidmaatschap krijg je een boek met daarin overzichtskaartjes en alle adressen. De looptijd van het lidmaatschap is van Pasen tot Pasen, in deze periode kan je met de camper komen overnachten bij boeren verspreid over heel Frankrijk.

Ook ontvang je een raamsticker, een zogenaamde ”vignet” en een “France Passion Guest Card”, dit is de lidmaatschapskaart. Dit vignet én het pasje behoren bij de “uitnodiging”. Ook huurders kunnen gebruik maken van dit lidmaatschap. 

De wijn-, fruit- en andere boeren verwelkomen gasten die in het bezit zijn van een geldige “France Passion Guest Card”. Camper-eigenaren kunnen maximaal 24 uur gratis verblijven op een van de adressen. De gastfamilies stellen geen voorzieningen beschikbaar (tenzij anders aangegeven), je dient dus met de camper geheel zelfvoorzienend te zijn. Een lidmaatschap is niet mogelijk als caravaneigenaar.

De gastvrouwen en gastheren zijn tros op hun werk en nodigen je daarom ook meestal uit om kennis te maken met hun werk. Dit kan wijn zijn maar ook fruit, kaas, honing, slakken, cognac, olijfolie, ham, noten, lavendelolie, zeep en ga zo maar door. Echte Franse delicatessen dus!

Tips

  • De raamsticker moet zichtbaar aangebracht zijn!
  • Laat de gastfamilie altijd weten dat je bent aangekomen of vertrekt.
  • Zorg dat je op een redelijke tijd aankomt (dus niet ’s nachts).
  • Maak alleen en bescheiden gebruik van ter beschikking gestelde voorzieningen als je daartoe bent uitgenodigd.
  • Zorg ervoor dat er geen overlast veroorzaakt wordt.
  • Vraag aan de gastfamilie of ze er bezwaar tegen hebben als eventuele huisdieren op het erf rondlopen.
  • Gebruik alleen een geldige uitnodiging uit respect voor de gastfamilie.
  • Belangstelling voor het werk en de producten van de gastvrouw/gastheer wordt erg gewaardeerd.

Meer weten of lid worden? Kijk dan hier!


Over de auteur

Wim is mede-eigenaar van ROADVIP. ROADVIP verzorgt de verhuur en verkoop van buscampers vanuit Sleen, Drenthe. Altijd deze vraag op nummer één: hoe maken we het onze klant naar de zin? Wim kent alle variaties van vakanties: van kamperen met een De Waard-tent via rijden met een ‘normale’ camper, tot aan hotels, vakantiehuisjes en resorts.


Meer blogs