Waar wilt u naar toe?
Pinterest
LinkedIn
Zaterdag 3 november 2018 door Wim | Categorie: Tips & Tricks
 

Een camper huren

Lees hier de tips die van pas komen voor en tijdens je camperreis.

Voordat je met de gehuurde camper op pad gaat, loop je hem samen met de verhuurder na.

Waar moet je op letten?

 

Zit de brandstoftank vol en gaar er diesel of benzine in?

 • Is er een gasfles aanwezig en hoe moet deze verwisseld worden?
 • Zijn de banden op de juiste spanning?
 • Zijn er schades? Bespreek ze met de verhuurder en leg ze vast met foto’s.
 • Is alles duidelijk over het gebruik van de camper? Denk aan:
  • WC-cassette
  • Koelkast
  • Verwarming
  • Water
 • Voldoende en complete inventaris? Verzeker je er van wat je mee krijgt.

Vraag de verhuurder eens hoe gehandeld wordt als jouw camper in de huurperiode voor jou huurperiode de camper onherstelbare schade of pech oploopt. Heeft de verhuurder een camper op reserve staan? Handig te weten als je van een particulier huurt!

Ga je in de winter op pad, informeer dan of de camper voorzien is van winterbanden en of er sneeuwkettingen aan boord zijn. Vraag ook naar de vorstbestendigheid van de watertanks, de isolatie en de verwarming.

Twee belangrijkste punten voor vertrek

 1. Noteer de lengte, breedte en de hoogte van de camper op een papiertje. Plaats dit in het zicht tijdens het rijden. Zo kun je op elk moment de maten van je camper checken. Handig als je onder een viaduct door wilt bijvoorbeeld.
 2. Laadvermogen van de camper: houd rekening met wat je meeneemt. Wanneer de camper te zwaar beladen is, kan het onveilig zijn en loop je de kans op een boete. Berg zware spullen zo veel mogelijk onderin op.

TIP! Een camper is breder en hoger dan de gemiddelde auto/ Pas op voor spiegels van geparkeerde auto’s en tegenliggers. Ook struiken en overhangende bomentakken kunnen dichterbij zijn dan je denkt.

Drie tips voor onderweg

HOU CONTACT

 1. Wet- en regelgeving

Elk land kent zijn eigen verkeersregels. Denk hierbij aan maximumsnelheid en de markeringsborden aan de camper bij uitstekende lading zoals fietsen. Deze regels kun je winden op www.nkc.nl/advies/buitenland

 1. Pech of schade?

Heb je pech met de camper, bel dan het noodnummer dat de verhuurder heeft meegegeven. Heb je schade? Maak hiervan dan foto’s en neem direct contact op met de verhuurder. Is er een andere partij bij betrokken bij de schade? Zorg dan dat je allebei een Europees schadeformulier invult en ondertekent. Maak foto’s van de situatie.

 1. Boodschappen

Een veel gestelde vraag van beginnende camperaars: ‘Hoe doe je handig boodschappen als je op reis bent met de camper?’ Wanneer je met de camper op een locatie bent neergestreken, wil je niet weer alles inpakken voor een tripje naar de supermarkt. Het is daarom handig om de boodschappen onderweg te doen.

NEEM ZUURSTOF!

Overnachten op een camperplaats of camping?

De keuze voor een camping of camperplaats is afhankelijk van de voorzieningen die je wilt gebruiken. Het aanbod aan faciliteiten varieert per soort locatie. Wil je vrij overnachten in de natuur of op een parkeerplaats? Elk land heeft daarover eigen regelgeving.

Kijk op www.nkc.nl voor meer informatie.

Makkelijk campings en camperplaatsen vinden?

Met de app Campercontact vind je tijdens je reis op een eenvoudige manier campings en camperplaatsen. De app bevat meer dan 21.000 camperplaatsen door heel Europa. Daardoor is een overnachtingsplek meestal snel gevonden. De app biedt per locatie een overzicht van de aanwezige voorzieningen en reviews van andere camperaars. De lightversie is gratis te downloaden.

Kijk op www.campercontact.com voor meer informatie.

Met dank aan de NKC.


Over de auteur

Wim is mede-eigenaar van ROADVIP. ROADVIP verzorgt de verhuur en verkoop van buscampers vanuit Sleen, Drenthe. Altijd deze vraag op nummer één: hoe maken we het onze klant naar de zin? Wim kent alle variaties van vakanties: van kamperen met een De Waard-tent via rijden met een ‘normale’ camper, tot aan hotels, vakantiehuisjes en resorts.


Meer blogs