Waar wilt u naar toe?

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de ROADVIP-nieuwsbrief


Pinterest
LinkedIn
Woensdag 28 november 2018 door Gea Heikens | Categorie: Kooktips
 

Chinese tomatensoep

Benodigdheden voor 1,5 lieter soep

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 kippenfilet 
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 vel olie 
  • 2 volle el bloem
  • 100ml water
  • 1 blik gepelde tomaten met sap 
  • 1 el azijn
  • 4 el appelmoes 
  • peper
  • zout
  • 100 gr noedels of mie
  • 3 lente ui

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook. Doe deze samen met de kippenfilets en de kippenbouillon in een soeppan en breng aan de kook. Laat vervolgens 12 minuten op niet al te hoog vuur pruttelen totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen op een keukenplank.

Zet een pan met de olie op het vuur en bak de tomatenpuree een minuut aan in de olie op laag vuur. Blijf constant roeren, anders bakt het aan. Roer de bloem en de appelmoes erdoor en roer goed door. Schenk het water erbij en blijf roeren totdat je een klontvrij papje hebt wat een soort tomatenpuree roux is. Daarna kunnen de tomaten, azijn, en de kippenbouillon erbij. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

In de tussentijd snij de kipfilet fijn , je kookt de noedels of mie en je snijdt de lente ui in dunne ringetjes. Haal vervolgens een staafmixer door de soep om ‘m glad te maken. Proef de soep en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Als je ‘m nog net niet te zoet vindt dan kun je er nog een extra lepel appelmoes in doen. Roer op het laatst de gesneden kip erdoor en laat die even mee warmen.

Serveer de soep in komen met een beetje noedels en wat ringetjes lente ui.
(Als je ervan houd kun je er eventueel nog iets gemberpoeder in doen)

Geniet van je vakantie en eet smakelijk.


Over de auteur

Gea houdt van lekker ‘camper’eten en bedenkt zelf recepten. Maar ze haalt ook wel recepten van het net en geeft er haar eigen twist aan.


Meer blogs